Dette er en kopi av innlegg fra VamPus Verden som en test..

De hater den amerikanske kulturen, vestlige verdier og vårt kvinnesyn så hva er vel mer naturlig enn å skyfle Barbie ut av leketøyshyllene og erstatte henne med en arabisk variant? "Fulla" heter den veldreide mørke skjønnheten som kommer med full abaya og eget rosa bønneteppe(!). Selv om hun primært vises i et anstendig utendørsantrekk har hun en full garderobe med kule klær og accessoirer som hun kan ha på under.

Det nyttet altså ikke for Mattel å hive et laken over en mørk versjon av Barbie og lansere i Midt-Østen. Neida. Fulla kommer nemlig med et ferdig sett av korrekte verdier; hun er ærlig, kjærlig og respekterer sine foreldre. Fulla sier sine bønner ved soloppgang, baker kaker og leser bøker på sengen. Skulle småpikene komme til å ta dukken ut av huset, sier reklamen at "Ikke glem Fullas nye moderne abaya!". Selv dukker må altså ikke friste menn til å tenke uanstendige tanker. Undrer hva de ville gjort med henne om hun gikk uten – steinet henne? Revet av henne hodet?

Er det fler enn meg som mener dette er absurd? Hvis alt det sekulariserte vesten står for er så galt, hvorfor adoptere våre kommersielle suksesser? Vel, som en jente sier; "Det er kanskje positivt at små piker venner seg til tanken om å ta på skjerf på dukkene sine, så blir det lettere for dem å akseptere hijab den dagen de må bære dette selv." Akkurat.

Fulla’shit spør du meg.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende